Ekorodzice

Choinka z pierników

Autor: mayday 2011.12.04, 18:18
Mamy dla Was kulinarną propozycję nie do odrzucenia, czyli JADALNĄ CHOINKĘ. Czyżby inne ozdoby świąteczne były w poważnym niebezpieczeństwie? Sprawdźcie sami, jak proste jest wykonanie tego słodkiego cuda!

fot. mayday


Na zdjęciu nasze zeszłoroczne dzieło.
Przygotuj:
  • pierniczki różnej wielkości
  • patyczki do szaszłyków
  • cukrowe perełki

Wiele z nas piecze na święta pierniczki. Mam pomysł, jak je wykorzystać:

Pierniczkowa choinka

Pierniki w rożnych rozmiarach lukrujemy  i nabijamy na patyczki do szaszłyków, zaczynając od największego (na samym dole) do najmniejszego. Później możemy choinkę ozdobić krokantem lub cukrowymi perełkami. Najlepsze jest to, że po świętach ozdobę można zjeść :).