Nie jest odkrywczym stwierdzenie, iż najzdrowiej jeść produkty lokalne i sezonowe. Osobiście najbardziej cenię lato i jesień za owocowo-warzywne dary pozwalające na rozwijanie kulinarnych inspiracji. Poniżej prezentuję przepis na nieskomplikowaną, a zarazem zdrową przekąskę z jabłkiem i innymi owocowymi dodatkami.
fot. Jabłka z cynamonem
W prosty sposób można stworzyć drobny przysmak, który ucieszy zarówno oko jak i podniebienie. Przed Wami jabłka z cynamonem + 3 razy "m".
Składniki:
- jabłka
- cynamon
- migdały (płatki)
- maliny
- mandarynki
- odrobina wiórków z gorzkiej czekolady
Wykonanie:
- Wydrążamy jedno z jabłek, aby uzyskać formę łódeczki.
- Pozostałe kroimy, mandarynki dzielimy na cząstki.
- Wszystkie składniki wkładamy do jabłkowej łódki, osypujemy cynamonem, wiórkami czekoladowymi i płatkami migdałowymi. W efekcie powstaje smakowita oraz atrakcyjna wizualnie przekąska. Smacznego!