Ekorodzice

Jabłka z cynamonem

Autor: użytkowniczka portalu: Joanna Gawle 2014.10.10, 12:06
Nie jest odkrywczym stwierdzenie, iż najzdrowiej jeść produkty lokalne i sezonowe. Osobiście najbardziej cenię lato i jesień za owocowo-warzywne dary pozwalające na rozwijanie kulinarnych inspiracji. Poniżej prezentuję przepis na nieskomplikowaną, a zarazem zdrową przekąskę z jabłkiem i innymi owocowymi dodatkami.  
fot. Jabłka z cynamonem
W prosty sposób można stworzyć drobny przysmak, który ucieszy zarówno oko jak i podniebienie. Przed Wami jabłka z cynamonem + 3 razy "m".

Składniki:
  • jabłka
  • cynamon
  • migdały (płatki)
  • maliny
  • mandarynki
  • odrobina wiórków z gorzkiej czekolady
Wykonanie:
  1. Wydrążamy jedno z jabłek, aby uzyskać formę łódeczki.
  2. Pozostałe kroimy, mandarynki dzielimy na cząstki. 
  3. Wszystkie składniki wkładamy do jabłkowej łódki, osypujemy cynamonem, wiórkami czekoladowymi i płatkami migdałowymi. W efekcie powstaje smakowita oraz atrakcyjna wizualnie przekąska. Smacznego!
Lubisz gotować? Koniecznie zobacz: Przepis na zdrową przekąskę KLIK




Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne

Kategorie Blogów