Często chcemy ugotować coś zdrowego i taniego zarazem, ale pomysłu brak. Przychodzimy Wam z pomocą. Koniecznie wypróbujcie kotleciki ziemniaczano- warzywnych naszej ekspertki żywieniowej Iwony Koprowskiej.
- 200 g ziemniaków
- 200 g marchwi, pietruszki zielonej, cukinii
- 50 g mąki kasztanowej lub ziemniaczanej
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki siemienia
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek, pokrzywa, kolendra
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Warzywa zetrzeć.
- Dodać resztę składników.
- Przygotować 1-2 blachy wyłożone papierem. Wykładać na nie ulepione z masy małe kotleciki.
- Piec w 180 stopniach 40-60 minut w zależności od wielkości kotlecików, sprawdzać stopień wypieczenia.