Ekorodzice

Kuchnia pięciu przemian: PRZEPISY

Autor: Emilia Lorenc 2011.02.08, 11:56
II Danie – kasza gryczana polana olejem lnianym, buraczki z chrzanem, seler w panierce

Seler w panierce

M:
podgotowany seler korzeń pokrojony w plastry, pieprz

W:
sól morska

D: skropić cytrynką

O: szczypta kurkumy

Z: obtoczyć w jajku i ziarnie sezamu

Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.


Buraczki z chrzanem


Z: ugotowane buraczki zetrzeć na wiórki

M: chrzan

W:
sól morska

D: sok z cytryny

O: szczypta kurkumy

Z: oliwa z oliwek


Kolacja – bułeczki z bryndzą owczą

Nadzienie


O: bryndza owcza

Z: podpieczona na masełku cebulka,

M: pieprz, tymianek

W: sól szczypta

D: pietruszki natka

O: bazylii listek

dobrze mieszamy

Bułki

Z: bułeczki razowe wyjmujemy środek z bułeczki, nadziewamy bryndzą przygotowaną

M: na wierzchu bułeczki dajemy kilka krążków cebulki lub szczypiorek

W: skrapiamy zimną wodą

D: kropla cytryny

O: do piekarnika na ok. 20 minut.

Po wyjęciu posypujemy kiełkami.






Najlepsze prezenty świąteczne
zrobione własnoręcznie np. techniką decoupage
praktyczne, takie które przydadzą się w domu, a nie będą tylko ozdobą
dobra książka - ma szanse trafić w gust każdego
karta podarunkowa
inne

Kategorie Blogów