Zdrowa kuchnia
2010.07.12 00:57
Słodkie przetwory z dzikich roślin
Mus z poziomek, kisiel z owoców dzikiego bzu, chłodnik i syrop z kwiatu akacji, galaretka z owoców czarnej porzeczki… A to wszystko oczywiście domowej roboty. Brzmi smakowicie? Na co czekacie? Szykujcie fartuchy, słoiki, owoce... Kto ma ochotę na małe słodkie co nieco?...
więcej »
2010.05.30 13:59
Co zrobić z czerstwym chlebem?
Jak często wyrzucasz chleb? Kilka razy w tygodniu, w miesiącu, w ciągu roku? Zastawów się trzy razy, zanim zrobisz to po raz kolejny! Dzięki sztuczkom naszych użytkowniczek czerstwy chleb stanie się ulubionym przysmakiem niejednej rodziny... ...
więcej »
2010.05.03 07:31
Zupa z selera
Tym razem na naszej patelni i w naszym garnku jarzyną numer jeden
będzie… seler. To niskokaloryczne warzywo jest prawdziwym zastrzykiem
zdrowotnym – źródłem wit.C, kwasu foliowego, fosforu, wapnia, potasu
oraz cynku. Zobaczmy, jakie rarytasy można z niego zrobić......
więcej »
2010.04.25 23:02
Marchewkowy omlet
Dla naszych najmłodszych milusińskich możemy upichcić omlet z marchewką. Błyskawiczny czas przygotowania i niepowtarzalne doznania kulinarne gwarantowane!...
więcej »
2010.04.12 16:05
Domowe lekarstwo z czarnego bzu
Nalewkę na wzmocnienie, sok na przeziębienie, moczopędny napar… Co jeszcze można zrobić z czarnego bzu? Otóż ten niedoceniony krzew, uważany przez niektórych za trujący, może być lekiem na całe zło. Stany zapalne oczu, angina czy zatrucie pokarmowe nie będą cię...
więcej »
2010.03.19 00:04
Danie wielkanocne – zupa z rzeżuchy
Bardzo pożywna i zdrowa, ciemnozielona zupa z rzeżuchy. Podana
zarówno na ciepło, jak i zimno jest w stanie zachwycić wszystkich gości
zasiadających przy wielkanocnym stole...
więcej »
2010.01.27 17:41
Zupa z dyni dla alergików
Przyrządzona nie tylko na co dzień, ale także podczas wieczornego spotkania z rodziną będzie świetnym kulinarnym rozwiązaniem. Kremowa konsystencja sprawia, że zupa nadaje się do podania jako przystawka. Dynia bogata jest w żelazo, fosfor, magnez i wapń, wspomaga odchudzanie,...
więcej »
2010.01.14 14:30
Sałatka z awokado
Jeśli chcesz zabłysnąć przed znajomymi w kuchni, przygotuj pyszną i nietypową sałatkę z awokado. Połączenie egzotycznych owoców, sałaty i różnokolorowych papryk zrewolucjonizuje Twój talerz. Mieszanka kolorystyczna przyciąga oko, a cudowny zapach skusi każdego niejadka......
więcej »
2010.01.14 14:20
Sałatka z trzech serów i owoców
Świeże owoce i pyszne sery – czy znasz już takie
połączenie? Jeśli nie, to koniecznie przygotuj tę sałatkę! Sycąca
przekąska w sam raz nadaje się na przerwę w pracy lub do podjadania w
czasie rodzinnego przyjęcia. Mnóstwo witamin i wapnia – świetne rozwiązanie...
więcej »
2010.01.09 10:04
Ryba na parze z warzywami
Z dnia na dzień coraz bardziej zaprzyjaźniamy się z parowarem i odkrywamy jego możliwościami. Podawaliśmy Wam już przepis na rybę z gruszkami. Tym razem chcielibyśmy się z Wami podzielić naszym kolejnym odkryciem: rybą z warzywami na parze w sosie koperkowo-czosnkowym....
więcej »