![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Ja znam następującyprzepis. Moim domownikom bardzo smakuje.
Kroimy trzy duże cebule i wrzucamy na rozgrzaną oliwę . Bierzemy kiełbasę, podwawelską lub śląską( ok. 3 lasek) , kroimy w grubą kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Potem dodajemy pokrojone w kostkę( uprzednio sparzone i obrane ze skórki) pomidory ( 4-5 sztuk) i 4 duże papryki( najlepiej w różnych kolorach). Odrobinę podlewamy wodą i dodajemy dwie kostki rosołowe . Na koniec dokładamy jeszcze pokrojoną w kostkę dużą cukinię lub kabaczka ( może być ich więcej). Dodajemy przyprawy: bazylię, estragon, pieprz cayenne lub świeżo zmielony czarny. Gotujemy aż kabaczek lub cukinia będzie miękka. Najlepiej podawać gorące z chlebkiem i zieloną herbatą.
Wegeteriańska wersja jest oczywiście bez kiełbasy. Też smakuje wybornie.
SMACZNEGO!!!
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Ja znam następującyprzepis. Moim domownikom bardzo smakuje. Kroimy trzy duże cebule i wrzucamy na rozgrzaną oliwę . Bierzemy kiełbasę, podwawelską lub śląską( ok. 3 lasek) , kroimy w grubą kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Potem dodajemy pokrojone w kostkę( uprzednio sparzone i obrane ze skórki) pomidory ( 4-5 sztuk) i 4 duże papryki( najlepiej w różnych kolorach). Odrobinę podlewamy wodą i dodajemy dwie kostki rosołowe . Na koniec dokładamy jeszcze pokrojoną w kostkę dużą cukinię lub kabaczka ( może być ich więcej). Dodajemy przyprawy: bazylię, estragon, pieprz cayenne lub świeżo zmielony czarny. Gotujemy aż kabaczek lub cukinia będzie miękka. Najlepiej podawać gorące z chlebkiem i zieloną herbatą. Wegeteriańska wersja jest oczywiście bez kiełbasy. Też smakuje wybornie. SMACZNEGO!!!
![]() |
1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.