![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Przygotujcie:
-Ok. 1 kg patroszonych karasi,
-jarzynka do rosołu,
-30
dag pomidorów (mogą być z puszki bez skóry),
-duża cebula,
-szklanka
18% śmietany,
-łyżka masła,
-zielony koperek,
-groszek ptysiowy,
-sól,
pieprz.
Ugotować wywar z warzyw. Dodać do wywaru ryby i gotować je
do miękkości. Udusić na maśle obrane ze skórki pomidory, dodać
posiekaną cebulę. Następnie przetrzeć przez sito i połączyć z
wywarem. Zaprawić ostudzoną zupę śmietaną, dosolić do smaku. Znów
zagotować. Włożyć do filiżanek po 2-3 kawałki ryby, groszek
ptysiowy, zalać zupą. Przyprawić siekanym koprem i natką
pietruszki. GOTOWE! Smacznego
![]() |
1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.