![]() |
![]() |
super sprawa, świetny prebiotyk (nie mylic z probiotykiem), slodzi, zastepuje tluszcz i nie tuczy. Ja dodaje zazwyczaj do zageszczania, ale uwaga jest słodka, wiec nie z każdym sosem smakuje:). Fajne robilam tez kulki dla dzieciakow z orzechow, migdalow, świetnie skleja. Dodaje do bezy, jesli chce kruchą, dosłownie łyżeczkę (bo jeśli gumowata to ocet). Do ciasta kruchego kiedyś próbowałam, było bardzo kruche. No i kisielek bez skrobi. Wystarczy ugotowac owoce z inulina. Nie za słodkie, gęste, wspaniałe! Trzeba uważać tylko na ilość, bo jak za dużo to bedzie za gęsto, ona jednak zmienia strukturę produktu, no i może być za ślodko jak przeholujemy zwłaszcza w słonej potrawie.
![]() |
![]() |
1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.