Ekorodzice

Jak pozbyć się zapachu ryby?

Autor: Redakcja EKORODZICE.PL 2010.01.13, 13:52
fot. www.sxc.hu
Delektujemy się smakiem ryb, mimo iż ich zapach nie należy do najprzyjemniejszych. Co zrobić, żeby go zniwelować? Zapach ryby z deski do krojenia usuniesz sokiem z cytryny, a woni powstającej w trakcie smażenia pozbędziesz się za pomocą kilku skórek cytrusów położonych na płycie kuchennej. Wysoka temperatura uwolni substancje neutralizujące zawarte w skórkach. Poza tym od razu wyrzucaj wszelkie opakowania i ości do kosza poza domem, a naczynia myj dokładnie natychmiast po spożyciu. Szczególnie rzeczy ze srebra, które czernieją po rybnej potrawie.

Tagi: brzydki zapach   cytrusy   ryba  

Przeczytaj także:

Jak zabezpieczyć rysunki dziecka?

Jak zabezpieczyć rysunki dziecka?

Czy Twoja pociecha często obdarowuje Cię swoimi rysunkami? Co zrobić, aby móc je zachować w nienaruszonym stanie na dłużej? Można wsadzić je do antyramy, ale w pewnym momencie zabraknie Wam miejsca na ścianach. Dlatego proponujemy... więcej »
12 typów kobiecej sylwetki – cegła

12 typów kobiecej sylwetki – cegła

Rady dla cegieł! Kroje sukienek, bluzek i płaszczy typu empire są jak najbardziej dla Ciebie. Jeśli chcesz nadać swej figurze więcej kobiecych krągłości, poeksperymentuj z asymetrycznymi kształtami bluzek i spódnic. W modelowaniu sylwetki... więcej »
Domowy środek na przeziębienie

Domowy środek na przeziębienie

Sok z malin, syrop z octu i cebuli to zestaw obowiązkowy podczas walki z przeziębieniem. Do tej listy warto także dopisać suszarkę do włosów. Jej ciepłe powietrze doskonale radzi sobie z wirusami panoszącymi się w górnych drogach oddechowych.... więcej »
Jak przechowywać kuchenne przyprawy?

Jak przechowywać kuchenne przyprawy?

Nieumiejętne przechowywanie kuchennych przypraw sprawia, że tracą one swoje naturalne wartości, głównie zapachowe i smakowe. By temu zapobiec, warto zainwestować w niewielką półeczkę, na której w specjalnych słoiczkach można je trzymać... więcej »
Zapach gotowanej kapusty, kalafiora i brukselek

Zapach gotowanej kapusty, kalafiora i brukselek

Zapach kalafiora, kapusty oraz brukselek nie należy do najprzyjemniejszych, a co gorsza - jest ciężki do wywietrzenia. Dlatego wiele osób rezygnuje ze spożywania tych warzyw, tracąc przy tym sporą dawkę witamin. Jednak możemy uniknąć nieprzyjemnego... więcej »


Jeśli chcesz w pełni korzystać z możliwości i funkcjonalnosci serwisu Ekorodzice.pl, dołącz do nas! Rejestracja nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty!

Quizy

1001 pytań i odpowiedzi na kazdy temat. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zajrzyj tutaj.

 

 

Zobacz wszystkie »

Sondy

Sondy w portalu ekorodzice.plZobacz co ludzie myślą na ważne tematy. Wiele pytań i intrygujących odpowiedzi.

 

 

Zobacz wszystkie »