Hej mam pytanie czym słodzicie np. herbatę u was w domu? Wiadomo cukier "biała śmierć" ale czy poza syropem klonowym, który mi za bardzo nie spasował i miodem jest jakaś alternatywa?
Nie słodzić wcale (tak jak ja) ;] Ale jeśli nie możesz obejść się bez cukru alternatywą może być stewia. :)
Zgadzam się z gregoną, najlepiej nie słodzić, ale łatwo mówić. Mój mąż jest łasuchem i nie da się. Kupujemy cukier trzcinowy ale UWAGA
cukier brązowy nie oznacza , ze jesteśmy "bezpieczni" Niektórzy producenci, wykorzystując modę na zdrowy styl życia i
cukier trzcinowy, najzwyczajniej w świecie barwią rafinowany cukier na
brązowo wykorzystując do tego melasę bądź karmel. Produkt ten
sprzedawany jest później pod tajemniczą nazwą Cukier brązowy Sprawdzajcie skład powinien byc wymieniony nierafinowany trzcinowy cukier brązowy a nie ratyfikowany karmelizowany
a czym jest stewia?